Akciós termékek
Kapcsolat
Kezdőlap » Konyhai kellékek » Szószos, mártásos tálak
A szószos tál egy apró tál, amelyet gyakran szószok és mártások tálalására használnak. Általában többféle méretben és formában kaphatók, és kerámiából vagy porcelánból készülnek. Éttermekben, kávézókban és háztartásokban jellemzően ketchup, mustár, szójaszósz, salsa és más mártások vagy szószok főételek mellé történő felszolgálására használják.
A szószos kancsók kis, fogantyúval ellátott kancsók, amelyeket hideg vagy meleg szószok tálalására használnak. Általában porcelánból készülnek, de a modern szószos kancsók rozsdamentes acélból is készülhetnek.
A Kulina honlapon mártásos csészéket vagy saucières-t is találunk - alacsony, fogantyúval ellátott, csónakszerű korsókat, amelyekben mártást vagy szószt tálalnak. Nagyon elegánsak, és általában hivatalos alkalmakkor használják őket.
A mártás olyan folyékony vagy félig folyékony főzet, amelyet vagy az ételhez tálalnak, vagy főzés közben adnak hozzá. A mártások ízesítik és nedvessé teszik az ételeket, javítják az étel állagát, és szebbé teszik a tányér látványát.
Többféle szósz létezik, mindegyiknek különleges íze, állaga és összetevői vannak. Az alábbiakban néhányat mutatunk be a legnépszerűbb mártáskategóriák közül:
A szószoknak végül is számos fajtája létezik, mindegyiknek sajátos íze és felhasználási módja van. Az Ön egyedi igényei és az elkészítendő étel határozza meg, hogy milyen szószt válasszon.